I November/December kommer vi till Karlstad/Malmö/Varberg för leveranstur-
Gör din beställning nedan- Var noga välj rätt leveransort
Kolla även in våra andra leveransturer här
Mer information
På beställningslistan har vi utvalda detaljer och chark från ren och älg. Vi har uppskattade renentrecôten och renrostbiffen som passar till både grillning, gryta och helstekt; den smakrika rengrillkorven för både stora och små; våra egna torkade korvfavoriter Neassa och Aajja, att ha i säcken, på charkbricka, eller som lördagsgodis; och mycket mer. Älgkött och fisk har vi som vanligt begränsad mängd av, så tänk på att boka tidigt.
Som ett led i att se över vår roll ur ett hållbarhetsperspektiv håller vi på att styra om vårt arbetssätt för att kunna göra mer vidareförädling själva, inom våra egna lokaler. Vi vill ha så stor del av produktionskedjan som möjligt själva, och samtidigt minska våra transporter. Vissa produkter som vi haft extern hjälp med kommer då att utgå, medan nya egna produkter tillkommer. Några nyheter här på listan är torkade renhjärtan, kallrökta renhjärtan, och den nygamla kallrökta rensteken, som har varit en tidigare specialare inför julbord. Vi har också börjat med en lättrökt hamburgartyp: hamsuo (hamburgar-suovas) – den är som en mindre variant av gorpie för dig som testat den. Korvar som inte är torkade kommer vi troligen dra ner på – passa på att fylla upp med dina favoriter!
Vår uppskattade fina RENSKAV har sedan några år fått sällskap av vardagsalternativet SKAVAT RENKÖTT, en prisvärd skav skuren på sida, hals och lägg; istället för delar av bog, stek och bringa. All vår skav är tunt skuren tvärs för fiberriktningen för största mörhet, och enbart av helmuskeldelar av 100% renkött – inga tillsatser.
Tips för skavat renkött:
Skavat renkött har en något högre fetthalt än renskav. Det ger den en större mustighet, och den kan låtas puttra längre för att bryta ner fettet. Den passar därmed utmärkt till matlagning med lite längre tillagningstid, så som grytor, pastarätter, eller en ”köttfärssås”. Den kan även varieras till pitabröd, kebab, tunnbrödrulle, tacos, m.m. Stek först skaven i smör tills den är helt genomstekt.
Mindre förpackningsstorlekar provades i våras efter tidigare önskemål från er kunder. Den återkoppling vi fått har varit postitiv och vi fortsätter därför även nu i höst. OBS: det gäller inte alla produkter, var därför uppmärksam på förpackningsstorlek vid beställning!
Älgjakten är i full gång, och även om älgtillgången i trakterna runt oss minskat har vi fullt upp med älghantering samt vidareförädling av råvara: såsom skav, färs och rökta produkter. Redan nu börjar jobbet med decemberleveransen, och vi kompletterar vinterns kött med höstens när oktoberslakterna drar igång.
Har du önskemål om att vi ska komma för leveranstur någon annanstans? Hör gärna av dig till oss!
När du köper produkter från oss bidrar du till en livskraftig rennäring. Renägarna har en stor betydelse för vår verksamhet, och vi strävar efter långsiktigt hållbara samarbetsformer.
Beställning kommer i år ske via vår Webbshop under fliken ”leveranstur” men det går även att beställa från vår ”vanliga” webbshop. Val av leveransställe görs i varukorgen.
Vi levererar fraktfritt på angivet datum och tid.
Gör såhär:
- Klicka på den produkt du önskar och fyll i det antal förpackningar av denna du vill ha. Lägg de produkterna du vill beställa i varukorgen.
- När du är klar med att beställa produkter klickar du på varukorgen uppe till höger.
- Fyll i uppgifter om dig som beställare, välj upphämtningsplats och betalsätt.
- Du får nu ett mail med bekräftelsen på din beställning, kolla så allt stämmer.
Har du speciella önskemål? Skriv i meddelanderutan på beställningen eller skicka ett mail så försöker vi lösa det.
Val av betalningsalternativ sker direkt vid beställning. Du lägger din beställning och kan välja att betala, direkt via swish, bankkoto, kort, eller vänta med betalningen med faktura. Betalningen sker via SVEA och Payson.
- VARBERG, Joels brygga, kl 12-18. (sista beställning 8/11)
GÖR DITT VAL AV LEVERANSTÄLLE I VARUKORGEN!