Om oss

Med vår förädlingsverksamhet vill vi bidra till rennäringen i området genom att vara en länk i en levande lokal produktionskedja för renkött.

Om företaget

Jillie Ren & Vilt drivs av Josefin, Marcus och Lars tillsammans med ett gäng kunniga och engagerade medarbetare.

Josefin, Marcus och Lars driver styckeriet. Sen driver Marcus  och Josefin butiken Jillie Deli inne i byn Funäsdalen. Josefin är vd och sköter bolagets administration, planering och uppföljning. Marcus sköter inköp och leverantörskontakter, jobbar med mässor och försäljning samt ansvarar för fastighet och produktsortiment. Marcus bedriver även renskötsel i samebyn Ruvhten Sijte. Familjens renar går mellan Särna-skogarna om vintern och Funäsdalsfjällen om sommaren.

Verksamheten

Med vår förädlingsverksamhet vill vi bidra till rennäringen i området genom att vara en länk i en levande lokal produktionskedja för renkött. Vi vill även jobba för att sprida och tillgängliggöra det goda och näringsrika renköttet och övriga viltköttet, både som vardagsmat och delikatessmåltid.

Förutom renkött hanterar vi även älgkött för att kunna erbjuda ett bredare sortimentet gentemot våra kunder, för att kunna erbjuda våra anställda en längre arbetssäsong, och för att underlätta för jägare i området att bli av med vilt nära jaktområdet.