Härjedalsmat
I Härjedalen är vi stolta över vår
matkultur och platsen som vi kommer ifrån.
Genom Härjedalsmat vill vi bevara traditioner
och arbeta med mat på ett hållbart sätt.
Härjedalsmat är en ideell förening som vill främja den lokala matkulturen i Härjedalen och som drivs av matintressenterna själva. Vi tror på att vi är starkare tillsammans och att vi tillsammans kan stötta varandra till att bli en hållbar matdestination. Vi tror på att vår förening kan skapa bättre förutsättningar för de lokala företagen till att utvecklas i en hållbar och lönsam riktning. Det i sin tur ska bidra till en levande landsbygd och en attraktiv plats att bo och verka på”
Härjedalsmats målsättning är att värna om härjedalska matkultur, men samtidigt tänka matinnovation. Mat med smak är ledordet, mat som ska vara producerad på ett hållbart sätt där både människor, djur och växter mår bra.
För visst är det så att det lokala mathantverket skapar mötesplatser, precis vad som behövs för att skapa en plats att trivas på.
Om Härjedalsmat
Härjedalsmat är en ideell förening som bildats av matintressenter i Härjedalens kommun.
Ändamål
-
Vi verkar för en ökad produktion och konsumtion av lokal mat från Härjedalen
-
Vi värnar vår härjedalska matkultur, men tänker också nytt
-
Vi bidrar till en levande landsbygd, en attraktiv plats att bo och verka på
-
Vi hjälper och stärker varandra för att öka lönsamheten och för att utvecklas som företagare Vi verkar för goda förutsättningar för våra företag.
-
Vi ökar medvetenheten om den lokala maten
-
Vi står för mat med smak och kvalitet som producerats på ett hållbart sätt. För oss är det självklart att människor, djur och växter ska trivas
Härjedalsmat har flera medlemmar i området som verkar för samma som oss på Jillie med att vilja lyfta det lokala. Läs mer här om vilka som är med