Renskavslasagne
Renskavslasagne
500 g renskav
1 msk smör
Salt, peppar
9 lasagneplattor
Kantarellblandning:
1 liten gul lök
1 dl färska eller frysta lingon
100 g frysta kantareller
1 msk smör
Sås:
50 g smör
1 dl vetemjöl
1 l mjölk
Salt, peppar
50 g riven västerbottenost
+ 50 g riven västerbottenost extra att strö över lasagnen
Så gör du:
Sätt ugnen på 175°C.
Stek renskav snabbt på hög värme i smöret i en stekpanna. Salta och peppra efter smak.
Kantarellblandning:
Skala och hacka löken.
Fräs kantarellerna i smöret i en stekpanna. Lägg i löken och låt den steka med tills den mjuknar. Tillsätt lingon mot slutet av stektiden.
Sås:
Smält matfettet och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt hälften av osten.
Varva skav, kantarellblandning, sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Börja och avsluta med sås. Strö över resterande ost och gratinera i ugnen ca 25 min eller tills pastan är klar