Renskavslasagne

Renskavslasagne

500 g renskav

1 msk smör

Salt, peppar

9 lasagneplattor

 

Kantarellblandning:

1 liten gul lök

1 dl färska eller frysta lingon

100 g frysta kantareller

1 msk smör

 

Sås:

50 g smör

1 dl vetemjöl

1 l mjölk

Salt, peppar

50 g riven västerbottenost

 

+ 50 g riven västerbottenost extra att strö över lasagnen

 

Så gör du:

Sätt ugnen på 175°C.

Stek renskav snabbt på hög värme i smöret i en stekpanna. Salta och peppra efter smak.

Kantarellblandning:

Skala och hacka löken.

Fräs kantarellerna i smöret i en stekpanna. Lägg i löken och låt den steka med tills den mjuknar. Tillsätt lingon mot slutet av stektiden.

Sås:

Smält matfettet och rör ner mjölet. Späd med mjölken under vispning. Låt såsen koka ca 5 minuter. Smaka av med salt och peppar och tillsätt hälften av osten.

Varva skav, kantarellblandning, sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Börja och avsluta med sås. Strö över resterande ost och gratinera i ugnen ca 25 min eller tills pastan är klar