Tomatbräserad renlägg med krispig bönsallad
Du behöver för 4 personer:
4 st renlägg
1 paket krossad tomat
3 vitlöksklyftor
1 msk paprikapulver
1 msk spiskummin
1 msk gurkmeja
1 msk lökpulver
1 tsk kanel
2 st hela stjärnanis
1 paket sockerärtor
ca 500 g haricots verts (frysta)
ca 500 g vaxbönor (frysta)
1 spetspaprika
0,5 huvud hjärtsallad
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
salt och peppar
Gör så här:
Köttet
- Ställ läggen med köttet nedåt i en kastrull.
- Häll över krossade tomaterna, vitlöksklyftorna och kryddorna.
- Fyll upp kastrullen med vatten så att allt kött täcks.
- Låt sjuda i minst 3 h. (ibland behöver man fylla på med lite vatten).
- Lyft ur läggen och lägg dem på en plåt. Lyft ur stjärnanisbitarna och slätmixa såsen med en stavmixer.
- Häll lite sås över köttet och värm i ugnen på 220oC i 15 min innan servering.
Bönsalladen
- Skär ner sockerärtor, paprika och hjärtsallad i fina strimlor.
- Tina bönorna och häll av all möjlig vätska.
- Blanda ihop allting med olivolja, salt & peppar samt rödvinsvinägern.
Klicka för att komma till produkterna