Tomatbräserad renlägg med krispig bönsallad

Du behöver för 4 personer: 

 

4 st renlägg 

1 paket krossad tomat 

3 vitlöksklyftor 

1 msk paprikapulver 

1 msk spiskummin 

1 msk gurkmeja 

1 msk lökpulver 

1 tsk kanel 

2 st hela stjärnanis 

 

1 paket sockerärtor 

ca 500 g haricots verts (frysta) 

ca 500 g vaxbönor (frysta) 

1 spetspaprika 

0,5 huvud hjärtsallad 

1 msk olivolja 

1 msk rödvinsvinäger 

salt och peppar 

 

Gör så här: 

 

Köttet 

  1. Ställ läggen med köttet nedåt i en kastrull. 
  1. Häll över krossade tomaterna, vitlöksklyftorna och kryddorna. 
  1. Fyll upp kastrullen med vatten så att allt kött täcks. 
  1. Låt sjuda i minst 3 h. (ibland behöver man fylla på med lite vatten). 
  1. Lyft ur läggen och lägg dem på en plåt. Lyft ur stjärnanisbitarna och slätmixa såsen med en stavmixer. 
  1. Häll lite sås över köttet och värm i ugnen på 220oC i 15 min innan servering. 

 

Bönsalladen 

  1. Skär ner sockerärtor, paprika och hjärtsallad i fina strimlor. 
  1. Tina bönorna och häll av all möjlig vätska. 
  1. Blanda ihop allting med olivolja, salt & peppar samt rödvinsvinägern. 

 

Klicka för att komma till produkterna

Renlägg