Rotfruktsgryta med Märgben och Suovas
Att koka buljong och äta märgben är något av dom mest hållbara vi kan äta för att verkligen se till att ta hand om hela djuret efter styckning. Det är gott, bra för kroppen och på så sätt kastas inget i onödan!
Du behöver för 4 personer.
1 kg buljongben
4 st kapade märgben
Ca 50 g Suovas
200 g rotselleri
200 g kålrot
2 gullök
0.5 purjolök
4 st morötter
3 st lagerblad
1 tsk spiskummin
2 tsk kryddpeppar
Salt och hel svartpeppar
1 grönsaksbuljong tärning
Gör så här.
- Rostad dina buljongben i ugnen på 225’C i ca 15 minuter.
- Lägg ner benen i en storkastrull och täck benen med vatten. Häll i alla kryddor, grönsaksbuljongen och låt stormkoka i 2h.
- Lyft ur alla benen ur kastrullen.
- Skär ner dina rotfrukter i tärningsstorlekar. Skiva löken och purjolöken.
- Lägg ner allt i buljongen. Låt koka tills rotfrukterna börjar bli mjuka.
- När rotfrukterna börjar bli mjuka så slänger du i märgbenen. Låt koka ca 5 minuter.
Servera grytan i en djup tallrik och toppa med märgbenen, finhacka lite suovas kött och garnera med någon färsk ört.
Klicka för att komma till produkter
Suovas