Renkotlett med tryffelpure, smörkokta ärtor och skogschampinjoner

Du behöver för 4 personer: 

4 st renkotletter 

1 st gullök 

ca 100 g gröna ärtor 

ett gäng champinjoner 

salt & peppar 

ca 50 g smör 

smör till stekning 

1 tsk vit tryffelolja 

ett par matskedar rårörda lingon 

potatismos för 4 personer 

 

Gör så här: 

  1. Koka och gör färdigt ditt potatismos. Krydda moset med salt och tryffelolja.  
  1. Kvarta skogschampinjonerna och skiva löken. Stek i en varm stekpanna med rikligt med smör. När svampen och löken är färdigstekta så lägg över dom i en mindre kastrull, häll i ärtorna, ca 50 g smör och låt smöret smälta. När smöret är smällt är det färdigt att servera.  
  1. Stek kotletterna i samma stekpanna med lite mer smör ca 2,5 minut på vardera sida. Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila i ca 3 minuter innan du serverar. 

 

Klicka för att komma till produkter

Renkotletter