Renkotlett med tryffelpure, smörkokta ärtor och skogschampinjoner
Du behöver för 4 personer:
4 st renkotletter
1 st gullök
ca 100 g gröna ärtor
ett gäng champinjoner
salt & peppar
ca 50 g smör
smör till stekning
1 tsk vit tryffelolja
ett par matskedar rårörda lingon
potatismos för 4 personer
Gör så här:
- Koka och gör färdigt ditt potatismos. Krydda moset med salt och tryffelolja.
- Kvarta skogschampinjonerna och skiva löken. Stek i en varm stekpanna med rikligt med smör. När svampen och löken är färdigstekta så lägg över dom i en mindre kastrull, häll i ärtorna, ca 50 g smör och låt smöret smälta. När smöret är smällt är det färdigt att servera.
- Stek kotletterna i samma stekpanna med lite mer smör ca 2,5 minut på vardera sida. Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila i ca 3 minuter innan du serverar.
Klicka för att komma till produkter