Reninnanlår med röbetspure och gruyereostchips
Imponera på dina vänner med denna lyxiga rätt, som är betydligt enklare än vad det ser ut och jag lovar dig, du kommer imponera!
Du behöver för 4 personer.
1 Ren innanlår (ca 500 g)
4 st rödbetor
0.5 dl vispgrädde
Salt och peppar
En bit gruyèreost
Smör till stekning
Färsk persilja till garnityr
Ett par rädisor till garnityr
Gör så här.
- Skär ner rödbetorna i grova bitar. Koka i rikligt saltat vatten.
- Medans betorna kokar sätter du ugnen på 200’C. Fin riv 4 små högar. Lägg ett bakplåtspapper på en plåt, placera ut högarna på plåten. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Dom ska bli gyllene bruna. Ta ut och låt svalna. När dom svalnat blir dom krispiga chips!
- När rödbetorna blivit mjuka, lägg dom i en mixer och mixa. Häll i grädden lite i taget tills du får en slät puré. Ibland måste man ”vända”runt i mixern med en slickepott.
- Dela ditt innanlår i 4 lika stora avlånga bitar. Stek i smör tills önskad stekgrad. Jag rekommenderar Rare – Medium rare på innanlåret.
Servera med ett par klickar puré, skiva köttet i ett par tjocka skivor och sen chipset brutet i mindre bitar, färsk persilja och lite skivad rädisa.