Pizza med Renskav
Pizza med renskav, 4-6 pizzor
Fyllning:
200 g stekt renskav
2 dl riven ost
250 g mozzarella i skivor
1 rödlök
2 dl blåbär
Rucola
Tomatsås:
400 g krossade tomater
Salt och peppar
Så gör du:
Koka ihop alla ingredienser
Pizzabotten:
1 kg vetemjöl
10 g jäst
5,5 dl ljummet vatten
20 g salt
20 g olivolja
Så gör du:
Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjöl och salt. Arbeta till en smidig deg.
Täck över degen med plastfolie och låt jäsa minst 30 min. Dela den i två bollar och låt den jäsa ytterligare 2 timmar på en varm plats.
Pensla bakplåtspapper med olja och sträck ut degen till pizzor. Toppa med sås, ost, renskav, rödlök och blåbär.
Grädda i mitten av ugnen 10-15 min, i 250 grader
Strö över rucola.
Klicka för att komma till produkter