Pizza med Renskav

Pizza med renskav, 4-6 pizzor 

Fyllning: 

200 g stekt renskav 

2 dl riven ost 

250 g mozzarella i skivor 

1 rödlök 

2 dl blåbär 

Rucola 

 

Tomatsås: 

400 g krossade tomater 

Salt och peppar 

Så gör du: 

Koka ihop alla ingredienser 

 

Pizzabotten: 

1 kg vetemjöl 

10 g jäst 

5,5 dl ljummet vatten 

20 g salt 

20 g olivolja 

Så gör du: 

Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten, mjöl och salt. Arbeta till en smidig deg. 

Täck över degen med plastfolie och låt jäsa minst 30 min. Dela den i två bollar och låt den jäsa ytterligare 2 timmar på en varm plats. 

Pensla bakplåtspapper med olja och sträck ut degen till pizzor. Toppa med sås, ost, renskav, rödlök och blåbär.  

Grädda i mitten av ugnen 10-15 min, i 250 grader 

Strö över rucola. 

 

Klicka för att komma till produkter

Renskav

Skavat renkött