Nattbakad Renbog

Nattbakad renbog med ris, picklad rödlök och citrus crème 

 

Du behöver för 4 personer: 

1 hel bog från ren 

1 pkt “Chicken Tacos” Spice Paste från Santa Maria 

salt & peppar 

2 tsk spiskummin 

rapsolja 

2 msk crème fraiche 

1 st citron 

3 msk majonnäs 

 

Gör så här: 

  1. Massera in halva paketet Chicken Taco Spice, lite salt, spiskummin och lite olja i renbogen. Baka över natten i ugnen på 85oC. 
  1. Ta ut bogen och låt den svalna lite. När köttet svalnat drar du loss hyfsat grova bitar från benet. 
  1. Lägg köttet i en kastrull, blanda i resten av Chicken Spice-påsen. Tillsätt vatten till ungefär halva nivån för köttet. 
  1. Blanda crème fraiche och majonnäs. Riv ner cest (finrivna yttersta skalet) från halva citronen och pressa i citronsaften från hela citronen. Smaka av med lite salt. 

 

Servera med picklad rödlök och jasminris. 

 

Klicka för att komma till produkter

Renbog