Lågtempad Entrecoté med dragonmajonäs
Lågtempad renentrecôte med bakad lök, potatisfondanter, dragonmajonnäs och kryddsmör
Inte bestämt dig vad du ska göra för mat på nyår?
Gör en kött-bea-pommes till en lyxigare variant genom att fritera tjockare pommes och med renentrecôte. Enkelt, lyxigt och – framför allt – en maträtt många tycker om.
Du behöver för 4 personer:
2 st renentrecôte
4 potatisar
4 schalottenlökar
1 kvisttomat
ett gäng cocktailtomater
4 msk majonnäs
2 tsk dragon i vinäger
1 tsk torkad dragon
lite finhackad persilja
2 stänk tabasco
salt & peppar
citronpeppar
olja till fritering
Gör så här:
Potatisen
- Börja med att skära potatisen i tjocka ”pommes”-strimlor.
- Koka dem i saltat vatten i ca 10 minuter och lägg sedan på papper så de torkar.
- Värm upp oljan i en kastrull till 165oC. Fritera potatisen i ca 5 minuter, lägg åt sidan och fritera sedan i 5 minuter till. Detta gör att potatisen får en härlig krispig yta och mjuk insida.
Kött, lök & tomater
- Sätt ugnen på 75oC. Bryn köttet i smör på båda sidorna, krydda med bara salt och peppar.
- Lägg köttet på en plåt. Skala och dela schalottenlöken på mitten. Stek i samma stekpanna som köttet med “platta sidan” neråt. Stek ganska hårt. När löken fått färg lägger du den på samma plåt som köttet.
- Dela cocktailtomaterna på hälften, skär ner tomaten i mindre bitar och svetta lite snabbt i samma panna som du stekt kött och lök i. Krydda med salt och citronpeppar och lägg på samma plåt som köttet.
- Ställ in plåten i ugnen och sätt i en termometer i köttets tjockaste del. Kör allting på plåten tills köttet fått en innertemperatur på 52oC. Ta ut och låt vila i ca 5 minuter innan du skär upp och serverar.
Dragonmajonnäs
- Finhacka persiljan och dragonen som legat i vinäger.
- Blanda med majonnäsen, torkade dragonen, tabasco, och smaka av med lite salt.
Servera med ett gott kryddsmör och lite flingsalt.
Klicka för att komma till produkter