Kebabrulle på skavat renkött

Köttet.  

Ca 600 g Skavat renkött (går lika bra med fläsk eller en ryggbiff skuret i tunna skivor). 

2 msk rökt paprikapulver 

1 msk gurkmeja 

1 msk vitlökspulver 

1 tsk kanel 

1 msk salt 

1 msk spiskummin 

1 tsk socker 

1 msk rapsolja 

 

Brödet. 

Hittar du recept bland mina guider ”tillbehör” 

 

Svartpeppar aioli. 

3 msk majonnäs 

1 king solo vitlök 

Svartpeppar 

 

Tillbehör. 

Jag använde broccoli, paprika, gul lök och riven peccorino. Men här kan din fantasi flöda! 

 

Gör så här. 

Köttet.  

  1. Blanda ihop alla kryddor med rapsoljan.
  2. Lägg köttet i en bunke och massera in alla kryddor.
  3. Låt stå minst 1h (under tiden bakar du brödet).
  4. Smörstek sedan köttet i ca 5 minuter. Slå över en skvätt vatten och låt koka torrt. Ta av från värmen och servera!

 

Såsen. 

  1. Blanda majonnäsen tillsammans med vitlöken som du pressar i.
  2. Mal ner en MASSA svartpeppar!

 

Klicka för att komma till produkter

Skavat renkött

Renskav