Kebabrulle på skavat renkött
Köttet.
Ca 600 g Skavat renkött (går lika bra med fläsk eller en ryggbiff skuret i tunna skivor).
2 msk rökt paprikapulver
1 msk gurkmeja
1 msk vitlökspulver
1 tsk kanel
1 msk salt
1 msk spiskummin
1 tsk socker
1 msk rapsolja
Brödet.
Hittar du recept bland mina guider ”tillbehör”
Svartpeppar aioli.
3 msk majonnäs
1 king solo vitlök
Svartpeppar
Tillbehör.
Jag använde broccoli, paprika, gul lök och riven peccorino. Men här kan din fantasi flöda!
Gör så här.
Köttet.
- Blanda ihop alla kryddor med rapsoljan.
- Lägg köttet i en bunke och massera in alla kryddor.
- Låt stå minst 1h (under tiden bakar du brödet).
- Smörstek sedan köttet i ca 5 minuter. Slå över en skvätt vatten och låt koka torrt. Ta av från värmen och servera!
Såsen.
- Blanda majonnäsen tillsammans med vitlöken som du pressar i.
- Mal ner en MASSA svartpeppar!
Klicka för att komma till produkter
Renskav