Helstekt Rensadel med Vitlöksmarinad
Helstekt rensadel med primörsallad och tomatsås
Att använda styckdetaljer med ben kan ibland kännas som en utmaning, men det ger dig också fördelar. Dels lyfts köttets mustighet och saftighet, och dels får du färdigtillagade ben att göra fond på.
Det här recept är består av tre steg. Gör de två första på dagen och avsluta med det sista innan middagen ska serveras.
Du behöver för ca 6 personer:
1 hel rensadel
1 frp färdig garlic-marinad
salt och peppar
olivolja
2 st sötpotatisar
5 st champinjoner
100 g rotselleri
ett par potatisar
3 hela tomater
ett par gröna sparrisar
Gör så här:
Steg 1.
- Sätt ugnen på 225oC.
- Lägg rensadeln på en ugnsplåt med bakplåtspapper.
- Häll marinaden på rensadeln, strö lite olivolja på och krydda med lite salt och peppar. Massera in allt ordentligt i köttet.
- Skär ett rutmönster i köttet (inte djupa skärningar!). Baka av rensadeln 15 minuter i ugnen. Ta ut och låt svalna.
Steg 2.
- Skär ner alla grönsaker förutom sparris.
- Blanda med olivolja och salt & peppar.
- Baka av i ugnen ca 15 minuter. Ta ut och låt svalna.
Steg 3.
- Sätt ugnen på 140oC 1 h innan middag ska serveras.
- Häll upp alla grönsaker på sidan av köttet i en snygg formation.
- Baka av plåten 35 minuter. Ta ut och låt vila 5 minuter innan du trancherar upp köttet på bordet. Garnera rotfrukterna med fint skivad rå sparris och lite färska örter.
Servera med en god tomatsås eller rödvinssås.
Klicka för att komma till produkterna