Gorpieburgare med Lingoncremé

Du behöver för 4 personer: 

4 st hamburgerbröd
ca 600 g gorpie
ett par skivor mozzarella
5 dl crème fraiche
ca 50 g frysta lingon
salt och peppar
rostad lök
picklad lök
sallad 

Gör så här: 

  1. Skär ett par skivor från gorpien, ca 0,5 cm tjocka, 2 skivor per burgare. Vid stekning i panna: börja gärna med sval panna och låt gorpins egna fett smälta fram att steka i. Öka värmen. 
  1. När du fått fin yta på ena sidan vänder du skivorna, lägger på lite mozzarella och låter den smälta ut över gorpieskivorna. 
  1. Tina de frysta lingonen och mixa till en slät puré. Vänd försiktigt ner i crème fraichen och krydda med salt och peppar.  

Servera med rostad lök, picklad lök och en fin sallad, t ex machésallad som vi använde här. 

 

Klicka för att komma till produkter

Gorpie