Gorpieburgare med Lingoncremé
Du behöver för 4 personer:
4 st hamburgerbröd
ca 600 g gorpie
ett par skivor mozzarella
5 dl crème fraiche
ca 50 g frysta lingon
salt och peppar
rostad lök
picklad lök
sallad
Gör så här:
- Skär ett par skivor från gorpien, ca 0,5 cm tjocka, 2 skivor per burgare. Vid stekning i panna: börja gärna med sval panna och låt gorpins egna fett smälta fram att steka i. Öka värmen.
- När du fått fin yta på ena sidan vänder du skivorna, lägger på lite mozzarella och låter den smälta ut över gorpieskivorna.
- Tina de frysta lingonen och mixa till en slät puré. Vänd försiktigt ner i crème fraichen och krydda med salt och peppar.
Servera med rostad lök, picklad lök och en fin sallad, t ex machésallad som vi använde här.
Klicka för att komma till produkter