Gaahkoe med rostad paprikamajonäs & smörstekt ytterfilé
Du behöver för 4 personer:
1 renytterfilé, ca 400 g
2 msk Ajvar
4 msk majonnäs
salt & peppar
1 paket machesallad
1 schalottenlök
ett par rädisor
olivolja
smör till stekning
Gör så här:
- Hyvla rädisorna på en mandolin. Skiva schalottenlöken och blanda med rädisorna och machesalladen, salta och peppra och häll på en skvätt olivolja.
- Blanda majonnäsen med Ajvar, krydda upp med salt och peppar.
- Smörstek ytterfilén i en varm stekpanna, ca 2 minuter på vardera sida. Krydda med lite salt och peppar.
- Låt ytterfilén vila ca 10 minuter. Skär sedan köttet i tunna skivor.
Servera i nybakat gaahkoe, alternativt Pitabröd. Gaahkoe är ett samisk glödbröd som gräddas i ugn eller torr stekpanna.
Klicka för att komma till produkterna