Gaahkoe med rostad paprikamajonäs & smörstekt ytterfilé

Du behöver för 4 personer: 

1 renytterfilé, ca 400 g 

2 msk Ajvar 

4 msk majonnäs 

salt & peppar 

1 paket machesallad 

1 schalottenlök 

ett par rädisor  

olivolja 

smör till stekning 

 

Gör så här: 

  1. Hyvla rädisorna på en mandolin. Skiva schalottenlöken och blanda med rädisorna och machesalladen, salta och peppra och häll på en skvätt olivolja. 
  1. Blanda majonnäsen med Ajvar, krydda upp med salt och peppar. 
  1. Smörstek ytterfilén i en varm stekpanna, ca 2 minuter på vardera sida. Krydda med lite salt och peppar. 
  1. Låt ytterfilén vila ca 10 minuter. Skär sedan köttet i tunna skivor. 

Servera i nybakat gaahkoe, alternativt Pitabröd. Gaahkoe är ett samisk glödbröd som gräddas i ugn eller torr stekpanna. 

 

Klicka för att komma till produkterna

Renytterfilé

Reninnerfilé