Entrecoté med teryakislungad svartkål

Du behöver för 2 personer: 

 

1 st renentrecôte 

2 st rödbetor 

ca 100 g rotselleri 

2 blad svartkål
2 msk ajvar 

ca 50 g smör 

1 msk teriyakisås 

salt och peppar 

olivolja 

färsk persilja 

 

Gör så här: 

  1. Skala och skär ner rödbetorna och rotsellerin. Koka i separata kastruller i rikligt saltat vatten tills de mjuknat. 

 

  1. Sätt ugnen på 130oC. Bryt loss grova bitar av svartkålen (ta bort nedersta tjocka delen av stammen). Massera in salt, peppar, teriyakisås och lite olivolja. Baka i ugnen i ca 10 minuter. 
  1. Dela entrecôten i två lika stora bitar. Stek till önskad stekgrad (48-55o är vår rekommendation: lätt stekt med fin rosa kärna). Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila i ett par minuter innan du skär upp i skivor. 

 

Servera med Ajvar (en rostad paprikasås, köpes färdig). 

 

Klicka för att komma till produkter

Renentrecoté