Entrecoté med teryakislungad svartkål
Du behöver för 2 personer:
1 st renentrecôte
2 st rödbetor
ca 100 g rotselleri
2 blad svartkål
2 msk ajvar
ca 50 g smör
1 msk teriyakisås
salt och peppar
olivolja
färsk persilja
Gör så här:
- Skala och skär ner rödbetorna och rotsellerin. Koka i separata kastruller i rikligt saltat vatten tills de mjuknat.
- Sätt ugnen på 130oC. Bryt loss grova bitar av svartkålen (ta bort nedersta tjocka delen av stammen). Massera in salt, peppar, teriyakisås och lite olivolja. Baka i ugnen i ca 10 minuter.
- Dela entrecôten i två lika stora bitar. Stek till önskad stekgrad (48-55o är vår rekommendation: lätt stekt med fin rosa kärna). Krydda med salt och peppar. Låt köttet vila i ett par minuter innan du skär upp i skivor.
Servera med Ajvar (en rostad paprikasås, köpes färdig).
Klicka för att komma till produkter