Västerbottensostgratinerad renkorvraka med mandelpotatisstomp och riven ädelost

När traditionella råvaror möter modern matlagning skapas magi. Detta recept går lika bra att göra hemma, men bäst blir den om du grillar gorpien utomhus!

Du behöver för 4 personer:
1 st renkorvraka
1 st gul lök
1 st aubergine
1 st röd spetspaprika
1 dl riven västerbottensost
1 dl gratängost
ca 600 g mandelpotatis
färsk persilja
100 g smör
salt
1 bit ädelost (fryst)

Gör så här:
Sätt ugnen på 225oC.
Skala och koka mandelpotatisen i saltat vatten.
Ta av skinnet från korven, skär i 0,5 cm skivor NÄSTAN helt igenom men spara en liten bit i botten för att få dragspelsliknande form på korven. Lägg i en ugnsform.
Skär lök, aubergine och paprika i skivor.
Kila ner 1 skiva vardera av lök, aubergine och paprika mellan varje korvskiva.
Blanda de rivna ostarna och häll över korven. Gratinera i ugnen 25 minuter.
När potatisen blivit mjuk häller du av nästan allt vatten, spara ca 1 dl. Mosa potatisen med en potatisstomp. Blanda i smöret, hackad persilja och smaka av med salt.
När osten har blivit gratinerad är korven klar. Ta ut och vid servering river du den frysta ädelosten med ett rivjärn, lägg ovanpå korven.
Servera med en tomatsallad eller ketchup.

Klicka här för att komma till produkterna:
Renkorvraka