Suovas-toast med crème fraiche, citruspicklade tranbär och ärtskottspesto
En otroligt enkel maträtt som är helt fantastisk både som lunch, brunch, förrätt eller varför inte som snittar när gästerna kommer?
Du behöver för 4 personer:
Till 123-lagen:
1 dl ättiksprit
2 dl socker
3 dl vatten
zest från 0,5 citron
1 pkt ärtskott
ca 1 dl cashewnötter
4 toastbröd
2 msk crème fraiche
1 bit suovas
ca 1 dl fryst tranbär
lite olivolja
Gör så här:
1. Kallrör en 123-lag och häll över tranbären, ta zest från en halv citron (strimlor av den yttersta, färgade delen av skalet) och blanda i. Låt stå minst 15 min innan servering.
2. Mixa ärtskotten (spara ett par ärtskott till garnityr) med cashewnötterna samtidigt som du sakta häller i lite olivolja, tills du fått önskad konsistens. Krydda med salt och peppar.
3. Rosta brödet, dela bröden, bred dem med crème fraiche.
4. Skär tunna skivor suovas, på med ärtskottspeston, några tranbär och toppa med ett par ärtskott.
Vill du servera som snittar? Dela bröden i mindre bitar och servera på ett fat.
Klicka för att komma till produkter