Dragon- & rostad vitlökkryddade renfärsbiffar med svampsås & persiljesmör

Du behöver för 4 personer:

Biffarna:
500 g renfärs
1,5 tsk torkad dragon
0,5 msk rostad vitlökspeppar
0,5 dl vispgrädde

Svampsåsen:
3 dl vispgrädde
3 dl mjölk
100 g champinjoner
100 g skogschampinjoner
2 msk soja
salt & peppar
0,5 purjolök

Persiljesmöret:
0,5 kruka färsk persilja
1 msk rapsolja
200 g rumstempererat smör

Gör så här:

Färsbiffarna
Lägg all färs i en stor bunke. Blanda i dragon, grädde och rostad vitlökspeppar.
Blanda väl och forma sedan till ca 100g-biffar. Se till att göra dem väldigt platta!
Stek på medelhögvärme ca 2-3 minuter på var sida. Salta på båda sidor.

Såsen
Skär ner svampen och purjolöken i grova bitar.
Fräs i smör tills allting blivit mjukt (det ska inte stekas utan mer småkokas i smör!)
Häll på grädde och mjölke, salt och peppar. Låt småputtra i ca 20 minuter.
Mixa slät med en stavmixer och smaka av med salt.

Persiljesmöret
Mixa kruspersilja med olja tills du fått en slät och riktigt grön röra.
Blanda i rumstempererat smör, mixa.
Vänd runt i smöret med en slickepott så allt blir ordentligt blandat.
Lägg upp i en spritspåse och spritsa smörklickar på en plåt med bakplåtspapper. Ställ i frysen och plocka fram några minuter innan servering.

Klicka för att komma till produkterna:
Renfärs