Soltorkad tomatpasta med skavat renkött
Att sätta en liten lyx på vardagen, ja det är exakt så vårt renkött ska användas. Att använda skavat renkött istället för köttfärs är ett utmärkt exempel hur man kan göra det!
Du behöver för 2 personer:
300 g skavat renkött
1 gullök
1 vitlöksklyfta
2 msk skivad soltorkad tomat
1 tsk spiskummin
1 tsk torkad timjan
1 tsk paprikapulver
2 msk kalvfond
olivolja till stekning
(ev 3 dl grädde)
salt & peppar
pasta
Gör så här:
Stek skaven i smör tills den är helt genomstekt. Lägg åt sidan.
Skiva löken, vitlöken och soltorkade tomaterna. Bryn dem i ett stänk olivolja tills det tagit färg. Blanda med skaven.
Häll över alla kryddor och sen 3 dl vatten samt kalvfond, låt sjuda i 10 minuter.
Efter 10 minuter kan du tillsätta grädde och låta sjuda i ca 10 minuter till.
Under tiden såsen kokar sig tjock så är det dags att koka pastan enligt förpackning, timar man det rätt så blir pastan färdig när såsen är färdig.
Slå över såsen med skaven i pastakastrullen och blanda väl. Servera med en massa hackad persilja!
Klicka här för att komma till produkten:
Skavat renkött